lördag 22 augusti 2009

Morgonfiske


Precis hemkommen från lite morgonfiske i den egna sjön. kl 6.10 studsade man upp ur sängen och undrade varför klockradion ringd. Efter att samlat tankarna slog den del av hjärna som har fiske inprogrammerat på. Allt blev genast glasklart så det var bara att styra kursen mot kaffebryggaren, koka kaffe o på med kläderna och in i bilen. Sedan åka 200m för att hämta en P-A. Karln hade försovit sig men var stark ändå.
Väl vid sjön träfar vi Hjerts, pigg och alert som vanligt. Det vakar lite smått så laddningen blir fullkomlig. Vi börjar fiska och vakingen tilltar. P-A verkar inte tycka att vakande fisk är så intressant så han krokar en Abborre i ryggen istället. Bra gjort att lyckas träffa en mini borre med en strl 16 krok. Men han kommer snart på bättre tankar, så efter en stund så sitter en fin fin båge på torrflugan. Som vanligt visar kvalitetsbågarn kanonfint krut och tokrusar. Men efter en liten stund så är den landad. Efter fotografering så får den åka till baka. Själv så har jag en fisk på men den kliver av efter nån sekund. Nästa hugg sitter jag o pillar navel så jag märker bara att flugan är bort.
Men när tredje hugget kommer så är man med på noterna. Fisken sitter men givetvis ska den in bland näckrosor och skit så efter en stund så kommer flugan farande. Att fiska strl 18 är inte alltid helt optimalt. Iaf inte att kroka fisk med. Efter lite svärande, för det var en mycket fin fisk så mycket hade jag känt så blir det kaffe. Efter att diskuterat kring Laxar, sländor och annat smått och gått så är det bara påt igen.
Men nu har solen tittat fram och vakingen har avtagit. Så nu blir det till att byta lite flugor och klia sig i huvudet. Nu spelade det ingen roll hur mycket flugor man böt och hur mycket man kliade, det blev inga mer fiskar denna dag. Som avslutning så öppnade sig himlen och en regnskur utan dess lika tog fart. Så blöta som hundar blev det till att masa sig till bilen för hemresa.

Nu blir det till att invänta kvällen, för ikväll vankas det kräftor. Får se vilket skick man är i imorgon. Man vet ju aldrig om man får bra eller dåliga sådana. Märkligt att man av dåliga kräftor aldrig blir dålig i magen bara ont i huvudet....märkligt ; )

2 kommentarer: