tisdag 20 oktober 2009

Kviddtjärn med Boysen


Några dagar sent men nu kommer en resume om söndagen.
7.00 landade bilen vid kviddtjärn med BBs G-hytte divitsion. Bara ett par minuter senare kommer även Forshagas mest överladdade fiskare farande. Claes. Som sedvanlig entré så lägger Forshaga bon av en kraftig burnout på grusvägen. Tryggt och hardgajvet tycker vi. Så i lukten av bränt gummi börjar vi sätta ihop utrustningen.
Väl framme så tänds brasan och kaffepannan åker på elden. Så medan solen sakta går upp så sitter vi och dricker skållhet kok kaffe. Var en jävla stämning! även fisken var på gott humör så det vakade trotts att det var några minusgrader. Nu var det dags att börja fiska och invänta resten av gubbarna. Vid 9 hade alla kommit så nu var vi 11 st och stämningen var sky hög.
Nu började det suga i tarmen och dagen till ära så hade Claes bestämt att det skulle stå Finsk kok konst på schemat så han skred till verket, här skulle lagas Mutti. Denna rätt består av kokt vatten, kraftiga mängder mjöl, stekflott och fläsk. Man kan tycka att detta måste vara lätt att tillreda, och det är det nog. Men Claes ville anorlunda. Här skulle det göras svårt. Först fyllde han en stekpanna nästan full med vatten och sedan hällde han på lika mycket mjöl. denna ekvation gick inte riktigt ihop. blev ganska överfullt. men efter många skratt så fixa han faktiskt ihop det och det var riktigt gott
Efter denna mycket stadiga frukost så fortsatte fisket. Måste säga att vi kunde inte valt en bättre dag att fiska på rent vädermässigt. Ingen vind och strålande sol var det väder vi hade hela dagen så det fanns inget att klaga på bortsätt från några ärkepuckon som ströde ölburkar runt omkring sig. Och när Claes frågade om det var deras så nekade dom. Då skrek Claes över hela sjön att det plötsligt hade börjat växa ölburkar ur mossen...tomma. För dom låg inte där när vi började fiska. klockrent gjort av honom.
Slutresultatet blev 9 fångade och ett antal tappade på oss allihop. När man såg hur mycket det vakade så kan man tycka att vi borde fått mer men fiskarna var luriga som satan. Är kul när dom är svåra, desto större utmaning.
Inte helt oväntat får dagen 5+. Kunde inte varit bättre. Bra väder, bra fiske, hardgajvna människor(BengtsBoys är bara HG personer). Toppendag helt enkelt.
detta kändes som årets sista tripp. Känns som vädret och mörkret börjar sätta käppar i hjulet för nått mer fiske....men man vet aldrig.


Tillagning av Mutti. Se och njut. Man blir så sugen
http://www.youtube.com/watch?v=XVbS59pAS1Q

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar