lördag 6 mars 2010

Snart dax

Termometern visar -9 men trotts det så början känna visst hopp. Enligt vädret så ska en värmebölja fara in över Närkes slätten. 1-5 plusgrader och sol sägs det. Dags att ta fram kokosoljan och börja pressa.
Solen är en mäktig sak. Så fort den visar sig så kommer fiskeladdningen som ett brev på posten. Trotts att snödjupet fortfarande är runt metern så börjar man inbilla sig att nu börjar det bli bråttom att binda dom sista flugorna och köpa in dom sista grejerna för när som helst så kan det vara dags att häva sig iväg.
Sinnesstämningen som man hamnar i, i och med solens ankomst är mest positiv såvida den kommer nu och inte som förr i mitten av december. Det var då inte speciellt positivt för nån i ens omgivning. Jag var mest ett grinigt vrak som gick och tyckte synd om mig själv. Försökte då få medhåll från frun om att hon oxå skulle tycka synd om en för att man inte kunde komma ut. Brukade inte gå så överdrivet bra med medföljande att jag tyckte ännu mera synd om mig själv. Helt befogat iofs, för det var det ju jätte synd om mig!! ;)

Hur som så känns det enbart positivt nu och men löpande rapporter från Skånes kust så känns det nästan som säsongen är igång, 5.5 veckor kvar.
Kan bli lite kast träning i dagarna nu när det ska bli så varmt ute.

2 kommentarer:

  1. Instämmer!
    5.5 v aaaa

    SvaraRadera
  2. fem och en halv vecka dvs 5.5 veckor kvar. Om du nu menade att du inte fattade.

    SvaraRadera