måndag 30 augusti 2010

Bra fiske på märkliga Öringar


Efter en milt sagt tung vecka så lyckades jag till slut få lite ordning på magen och att ta kommandot över hjärnspökena. Så när jag nu var i något sånär fas så började fiskesuget ganska omgående komma tillbaka. Och som tur var så blev det en öppning för fiske igår eftermiddag, och tur var det. Hade årets bästa fiske och fick även se några mycket märkliga saker.
När det gäller skälva fisket så var det en fronthacklad svartvit grizzlymygga i strl 18 som visade sig vara medicinen denna dag med resultatet 6 öringar på ett par timmar. Fisken som vakade betede sig mycket märkligt. Var precis som att dom nästan stod stilla. En del vak var typ inte vak utan mer rörelse under ytan. för ovanlighetens skull så la man flugan mitt i vaket och så tog dom och det var mer eller mindre bara som att flugan sögs ner.

Det märkliga som vi såg (Jag o Mats) var vad vi först trodde var en större insekt typ geting som låg på vattenytan och sprattlade. Men när Mats la dit flugan ca 15 meter ut så var det en fisk som blev skrämd. Det vi hade sett var ryggfenan på en fisk som stod blixt stilla i vattenytan och ryggfenan som rörde sig minimalt. Fisken kanske flyttade sig 5 cm på 5 minuter. Jag hade varit vid sjön dagen innan och sett 3 fiskar som gjort samma sak men då trodde jag det var insekter. Så icke fallet. Hur som så vet i tusan vad dom sysslade med. Kan tyckas inte helt smart att stå blixt still i vatten ytan. Ända förklaringen jag har är att det har nått med leken att göra för jag såg 2 öringar som gled runt på djupt vatten i ytan precis bredvid varandra och var 5 sekund så plaskade dom till som satan för att sedan stå bredvid varandra igen och sakta glida runt i ytan. Fint att se iaf.

Om nån har nått bra svar på var dom fiskarna som stod helt still höll på med stå är jag tacksam för svar. Teorier duger det med ;)

Får se när det blir fiske nästa gång. Mörkret börjar ställa till det på vardagskvällarna så det lutar mest åt helgen. Men vi får se.

1 kommentar:

  1. Lite halv skumt med öringarna.
    Gajvet att se när dom tog.

    SvaraRadera