söndag 14 november 2010

Vinterfiske

Jag med Gädda med X antal iglar på
Där av den stirriga blicken......hatar iglar!


Efter att jag gjort nytt personbästa i att tapetsera ett sovrum så bara det av för att hämta upp Robban å Tommie för att åka och försöka lura några Gäddor. Vädret var efter omständigheterna ok, dvs plusgrader. Efter lite velande vart vi skulle ta vägen så blev det mina gamla jaktmarker. Hade planerat för ett annat ställe men pga all snö så var risken skyhög att vi skulle köra fast med bilen på det stället så det fick bli tryggheten.
Vi började fiska och det kändes riktigt bra, hade hög närvaro men efter ca 1 timme så hade det inte hänt mycket. Tillslut så hade Robban en liten snipa som var efter några gånger men den bet inte över kroken. Tommie hade oxå en lite större gädda efter men den följde bara efter några gånger och inspekterade nyfiket flugan men vägrade att hugga.
Själv så hade jag ingen kontakt men efter en macka o kaffe så gav vi det ett sista försök. Jag fiskade mig ner mot ett bakvatten som brukar ge fisk. Hade nu ändrat taktik och fiskade flugan extremt sakta och lite djupare. Väl nere vid bakvattnet så högg det nästan direkt. Drillningen höll på i några minuter och det var en ganska vresig fisk som till en början vägrade visa sig. Efter lite om och men så kom det upp en Gädda i ca 3kg klassen. Vi var nu ganska nöjd med dagen så det fick bära av hemåt.

Detta kan nog vara det sista fisket detta år om inte vädret gör en helomvändningTommie ser lika frånvarande ut som vanligt


Avlägsning av fluga


2 kommentarer:

  1. Hmm...tycker att jag känner igen mig. Kan det vara så illa att det är å-gädda? ;)

    SvaraRadera
  2. Tommie ser ju lika borta ut, som du ser livrädd ut Åberg

    SvaraRadera