lördag 30 april 2011

Magisk morgon
vaknade av mig själv strax efter 5 på morgonen. Var ingen ide att ligga och vänta på klockan så jag gick upp, kokade kaffe och åkte. Var is på bilrutan men solen sken.
Över sjön låg dimman tung. Hör vak men pga dimman så ser jag dom inte. Vilken stämning! Går och sätter ihop grejerna och dricker kaffe. Fisken verkar inte kommit igång än men jag går försiktigt iväg. Står och spanar en lång stund och ser bara ett par sporadiska vak, för lite för att börja kasta på. Gör inget. Stämningen denna morgon är större än själva fisket. Hör några tranor skrika över skogen och småfåglarnas kvitter. Stämningen är trollsk så det gör inget att fisken inte vaknat till liv.
När väl solen börjat titta upp över grantopparna så blir det andra bullar. Under ca 1.5 timme så vakar det för fullt, fjädermygg är det som står på menyn. Det som inte är med på menyn är mina flugor. Förnedringen är total så jag får trösta mig med ett par koppar kaffe och kolla i askarna.
Fisken har nu lagt ner vakfesten så jag glider runt och spanar lite, lägger ett par kast här och där men en viss frustration har smugit sig på så nu fiskar jag inget vidare.
Strax innan hemfärd så lyckas jag iaf få mig en öring så det blev ganska bra till slut.
Denna morgon var det stämningen som var det stora hur som. Skogen kan vara magisk i sina bästa stunder.

Nästa tur luta åt måndag när Claes aka Savanten kommer på besök.

4 kommentarer:

 1. Härligt! Det mest imponerande var nog ändå inte fisken utan att Du lyckades ta dig upp vid 5-tiden. Lyfter på hatten:)

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Jag kan säga att det straffade sig senare. Var så trött att jag höll på att somna stående men i efterhand så var det klart värt det.

  SvaraRadera
 3. Det är alltid värt det...nästan i alla fall:)

  SvaraRadera
 4. Var fint att läsa att även du var mör här om dagen. Som du skrev..inte världens starkaste familjefar, eller nått sånt. Men som sagt värt =)

  SvaraRadera