onsdag 27 juli 2011

Måla o fiska. Del1 tisdagFrun på Cypern o ungarna på semester med svärmor, vad hittar man på då? Inte så svårt att lista ut kanske. Så efter att hållit på med det kanske tråkigaste jag vet, att måla så åkte jag till lugnet vid sjön. Det var helt dött när jag kom så det blev mest till att sitta och spana och dricka kaffe. På väg hem från jobbet så kom Claes förbi och slängde några ord och medans vi gjorde det så var det som att trycka på en knapp. Lite varstans runt sjön och i vår eldstad så började det krypa upp flygmyror som sedan tog till väders. Det tog inte lång stund innan det började vaka. Efter en liten stund så hade jag lyckats lura 1 öring och efter ca en halvtimme så satt nr 2. Båda tog på en svart myra.


Flygmyror på väg att lyfta

Nu kom PA så det bar av mot grillplatsen för att där stöta på våra så kallade vakthundar som består av 2 huggormar som har slagit ner bopålarna mindre en 1 meter från våra sittplatser. 1 svart och en siksax. Den ena bor i en gammal rot och den andra under en låda som vi har lite skit i.


Vakthunden gamla svarten

Efter att ätit ett par korvar så fiskade vi på i ett par timmar. Vakingen avtog trotts att det fanns gott om myror på vattnet. Lite märkligt. Jag lyckades iaf få en tredje öring på en liten nattslända innan vi gav oss.


Just nu så målar jag fönster och laddar upp för kvällen som ska avverkas i Kviddtjärn. Och inte helt oväntat så blir det jag o PA.

Jag har annars fiskat en del dom senaste veckorna men det har varit ganska händelselösa fisken. Torrfluga i P/T vatten i juli är som vanligt inte bland det enklaste man kan pyssla med.

Ett par minnen från mina senaste vändor till kvidd är: Mannen från E-tuna som efter lite för mycket starköl prövade hållfastheten på berget med sin egna kropp ett antal gånger.
Öringen som bröt av kroken i mothugget efter många fisklösa timmar. Det inte helt vackra ordet, iaf inte i detta fall FITTA ekade över hela Karlsdal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar