tisdag 24 april 2012

Fisken vakade o jag bytte flugor

 Jag med en krigare till Båge

När jag kom till föreningssjön denna kväll så tänkte jag, detta kommer bli huuuur lätt som helst. Fisken vakade som tusan så detta skulle bli som att ta godis från barn. Jag kan ju detta med Regnbågs fiske, jag gör ju inget annat tänkte jag. Så segerviss började jag fiska. Ca 2 timmar senare så var jag inte lika kaxig längre. Kände mig som en total nybörjare.
Att just detta händer är inte första gången när det gäller fjädermyggsfiske. Man vet vad dom tar men av nån anledning så duger inte en ända flugorna man har.
Ganska sent på kvällen dök Hjerts upp för att kolla läget. Vi pratade lite flugor o han föreslog en helt vanlig klink, i detta fall en oliv. Hade tidigare provat klink utan resultat men denna fick en chans. Visade sig att bara jag satte lite rörelse på flugan så hände det grejer. Fick 2 fiskar ganska tätt mellan varandra, 2 riktiga kämpar. Den sista fisken fick jag hållas med i 15 minuter. En fisk över 2 kg. Jag brukar inte hoppa högt av att få stor Bågar men när den har gått fritt i 6-7 månader så visade det sig var en helt ny upplevelse. Ren kraft och dom hårdaste knyckarna i spöt jag känt nån gång.
Så denna kväll fick sig ett bra slut trotts allt =)
Kommer bli att binda lite myggspent. Kändes som att jag saknade just det igår.


Blankt vatten, Myrar o dimma. Norrlandskänsla


Ett av många vak denna kväll.


6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja blev helt jävla hardgajvet till slut=)

   Radera
 2. Svar
  1. Japp. Nästa vecka blir det allvar. Du gipsfri o vakande bågar. Perfekt combo

   Radera
 3. Ha ha.
  Vågar inte tro att jag kan fiska då.

  SvaraRadera
 4. Vågar inte tro jag heller, tro har aldrig varit min grej....jag vet ;)

  SvaraRadera