måndag 15 oktober 2012

Gott humör, en viktig ingrediens


Inställning: Att vara på gott humör och inte ge upp även när det är som motigast är en bra egenskap när det gäller mycket här i livet, så även vid fiske. Två killar som visade allt detta denna blåsiga och kärva lördag var Peter Granstav och Andreas "flyfiction" Larsson från Göteborg. Och dom visade det med råge. Att killarna var laddade till tänderna på fiske var det inget snack om. Dom hade varit på 1 dags träningsläger på Tiveden flyfishing dagen innan med gott resultat. Och nu fortsatt sitt amacing race upp till Garphyttan.Nu visade sig tyvärr vädret från sin sämsta sida så fisket blev en motsats till förra lördagen, rätt svårt. Det grabbarna ska ha en eloge för var att hela tiden vara lika glada och positiv ända fram till slutet av dagen trotts att huggen var lätträknade. Och att helt sunt konstatera att under dessa förhållanden så är fiske inte det lättaste. Inte alla som skulle säga så efter att åkt så långt, utan hade varit mer bittra.


Dagens glädjeämne bortsett från den positiva energin var dom 3 fiskar som landades. Jag fick 1 av dom finaste fiskarna som jag fått i sjön (bilden ovan). Plus en lika fin om än lite mindre. Peter fick även han en fisk i elfte timmen. I sista kastet efter 10 timmars fiske så hugger det på ett haröra. En rätt så förlösande fisk kan man lätt påstå. Andreas har dok lite missflyt. Han startar dagen med att bomma 1....eller var det 2 fiskar? på en skalbagge. Sen går det tyvärr emot. Trotts att pröva både lockrop och visslande för att lura upp fisken med efterföljande svordomsramsor över granars förmåga att tunna ut hans flugaskar så ville det sig inte. Men trotts motgångarna så visad sig åter igen sig det goda humöret.



Så summan av dagen var att det var riktigt riktigt trevligt trotts det mediokra fisket. Med rätt inställning så kan även en gråmulen och blåsig dag leverera kvalitativ fisketid.

På återseende gubbar


4 kommentarer:

  1. Grymma foton i detta inlägg jaaaaaaaa............

    SvaraRadera
  2. Aha fan glömt och nämna fotografen. Dvs ANDREAS!!!!!

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera