lördag 11 maj 2013

Tiveden levererade finhet


Det var ett taggat gäng som i konvoj styrde mot Tivedskogarna o Tiveden flyfish i onsdags eftermiddag. Väl där sammanstrålade Bengstligan med Team Göteborg bestående av Andreas, Granstav o Lucas. Onsdagskvällen avlöpte med umgänge runt brasan där Bengts musiserande avdelning höll låda fram till midnatt.
Torsdags morgon. Att inte ha klocka i tältet visade sig göra att jag o Dala kom upp lite väl tidigt för min smak, 4.50 visade uret när jag väl fick tag i mobilen. Men nu var man ju ändå uppe så trotts sveda i ögonen riggade vi grejerna och stegade iväg.
Dimman låg tjock som sockervadd över stora sjön när vi kom fram så det var nästan omöjligt att kunna bilda sig en uppfattning om vart man skulle ta vägen. Timmarna avlöpte och flera i skaran börja ansluta vid sjön så även Marcus med polare Stenström som hade valt att nanna kudden på hemmaplan och komma tidig morgon istället.
Dimman ville dok inte ge med sig så även om det fiskades så var det mycket väntan på att dimman skulle försvinna med förhoppning om att fisken skulle börja visa sig. Tillslut så gav den med sig o nu skulle det börja vaka var det tänkt.... men icke. Trotts fiskens närvaro, för fisk fick vi så var det som förgjort på vak fronten. Visst var det som så att det inte kläckte nämnvärt men nån fisk kunde väl åtminstone vakat lite stadigt kunde man tycka, för förutsättningarna var mycket bra efter dimmans uppbrott. Vad det var som fick fisken att hålla sig under radaren hela dagen kommer man nog inte få veta bara att konstatera att man aldrig kommer bli helt på det klara med hur fiskar tänker. Bortsett från detta så levererar tiveden ren kvalité. Att röra sig runt dessa sjöar i en natur som känns orörda är som balsam för själen. Det tar Regnbågsfisket till en högre nivå. Att stå i ett vanligt P/T vatten känns än mer avlägset efter denna resa. Att nu fisken inte var på vakhumör är det ingen som kan styra över. När dagen började närma sig kväll så fick jag tillslut den för året första torrflugefisken. Efter att ha nymfat mer på en dag än vad jag vill göra på ett helt år så var detta milt sagt en förlösande fisk. Den vakade i den grunda viken i flytringssjön. Hade riggat med en foamnattslända och den tog direkt. Så skönt!  Detta blev avslutningen för mig denna dag. Ett perfekt avslut på en helt suverän dag tillsammans med ett gäng mycket goa gubbar.

Jag o en mycket fin fisk


LamsonInga kommentarer:

Skicka en kommentar