måndag 12 augusti 2013

Haft ett uppehåll i värmen, men nu så.....

Fredrik på helspänn :)

Efter att värmen kom för någon månad sedan så har spöt fått vila. När vattentempen är behaglig för  människan att vistas i så är det likställt med att torrflugefiskaren får hitta på nått annat för en stund. Så senaste veckorna har jag varit betydligt mer i än vid vattnet eller farit runt i skogarna på min nya järnhäst och utövat mitt nyfunna intresse, MTB. Nog om det.
När äntligen temperaturen i åtminstone luften har börjat sjunka så tog jag rygg på Fredrik Andersson i lördags för ett besök i Villingsberg för fiske i svarttjärn denna kväll. Har inte varit här på typ 8 år trotts att det bara ligger dryga 20 minuter hemifrån. Fredrik började med att ta en mycket liten öring på en cdc and elkcaddis. Lovande! Nu så fortsatte det inte riktigt på denna torrflugeväg och allt efter som kvällen gick så gick Fredrik ner på botten och jag körde med nymf. Fredrik fick 1 o tappade 1 plus några dragningar. Själv så fick jag känna mig besegrad och kunde åter igen inse att hederligt P/T fiske inte det är det som jag får MVG i. Blir nästan som att mina tankegångar låser sig vid dessa vatten. Känns som mina resonemang kring fisk som gått länge inte funkar vid dessa vatten eller så är det bara att jag inbillar mig att det är så och där av att jag fiskar som en kratta. Jaja skit samma. Var iaf trevligt att komma iväg med gott sällskap denna kväll. Gott så.

En sak som dok var mindre roande var att se att vissa saker inte hade ändrat sig sen jag var där sist. Allmänt skräp låg lite här och var och sämst av allt var att tjärnen ser ut att agera som askfat. För hade man inget bättre för sig så kunde man sitta och räkna ciggfimpar på land och på botten. Då hade jag nog haft att göra hela kvällen. Alltid tråkigt att se att intelligensnivån hos vissa personer är lika låg som hos fisken dom försöker fånga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar