söndag 2 oktober 2011

Kom i rättan tid
Efter lite velande så kom jag iväg i går förmiddag till sjön. Kom i rättan tid för solen strålade och det vakade bra. Gick ner till myren där det gick ett antal fiskar nära land. Satte mig på ryggsäcksstolen och spanade ooch klurade på flugvalet. Kläckare blev förstavalet för fisken såg inte ut att ta nått på ytan. Var förövrigt länge sedan jag sett så många stjärtspolar. För när varje fisk vakat så såg jag spolen komma spelande ovan vattnet. Ibland så nära som 3m. Mäktigt.

Började fiska och tappade 1 fisk ganska omgående och en halvtimme senare så landade jag i öring på en svart klink med koppar ribb. Var en kanon timme detta för efter denna timme så la fisken ner vakandet. Klockan var då 11.30.
Var nu nöjd med denna kvalitets stund även om den gärna kunde ha fortsatt. Fiskade på en stund till men nu var det ganska dött. På vägen hem stötte jag på ganska mycket trattkantareller men utan nått att plocka dom i så bar det av hem för lite lunch.
På eftermiddagen åkte jag upp igen, nu för att plocka svampen. Spöt var med så det blev några resultatlösa kast.


ARBETSDAG MED GARPHYTTANS FVF

Förra söndagen så var det arbetsdag med GFVF. Var anläggning av spång som stod på chemat vid en blivande flugfiskesjö. Mellan oss och denna sjö var en myr som pga kraftiga regnmängder förvandlats till ett träsk. Men ett träsk har väl aldrig hindrat en garpyttebo förut och så inte denna gång heller. Så efter ett par timmars slit och släp så låg ca 200m spång på plats. Var en trevlig om än slitsam träff och det visade sig att alla närvarande var riktiga kvalitetspersoner.

Om allt går som det ska så har man snart tillgång till 2 flugfiskesjör som ligger inom 10min från hemmet o det är inte fy skam.
Har varit lite avvaktande inför detta prodjekt förut men denna dag gav ganska stor laddning

Steve samlar kraft i en kopp kaffe

4 kommentarer:

 1. Slit å släp ;-)

  Gillar din layout.....

  //Andreas

  SvaraRadera
 2. Tackar Anderas. Håller på och grejar i samma stund som du var inne och kollade. Får se om jag är nöjd.

  SvaraRadera
 3. Hej igen....Jag är kass på det där, men är du inne i malldesigner och jobbar då eller?
  Vad heter din nya mall?

  //Andreas

  SvaraRadera
 4. Japp jag är inne i malldesigner. Mallen som jag använde heter bildfönster. Var en del meck att få in bilden exakt så som jag ville men det blev bra till slut tycker jag.

  Har du nått fiske kvar detta år eller är säsongen slut? Vi får höras nån dag.

  SvaraRadera