tisdag 25 augusti 2009

Gajven dag vid myrsjön
Efter att styrt upp hemmet efter dagens barnaröj så bar det av till sjön. Kom upp vid kl16 och till min stora glädje vakade det för fullt. Vi har dividerat hela sommaren om hur mycket fisk det fanns kvar i sjön efter vinter och efter dagens fiske kan jag bara konstatera att det var mycket, jävlar vad det vakade. Hur som så började jag med att gå över till andra sidan sjön,tog en kaffe och spanade. Det vakade överalt men för en gång skull så hade man lite lugn i kroppen. Så istället för att börja kasta på vartenda vak så försökte få lite koll på vilka turer fiskarna tog. Efter en stund så trodde jag mig fått koll på en fisk som gick nära land. Fisken avslutade sin tur ca 10m framför mig för att sedan vika ut en bit i sjön. Sedan vakade den sig in mot land ca 30m bort och gick sedan mot mig igen. Den gick nog så en 3 gånger innan jag hade fått koll på den. Hade en mindre myrliknande fluga på som jag la ut längs kanten, fisken kommer som planerat och tar. Efter en ganska snabb drillning så landar man en kanon fin båge.

Efter en kopp kaffe till så fortsatte jag fiska. Hade inte listat ut hur dom gick men jag kastade ut där det hade varit aktivitet. Fiskade så en stund utan att det händer nått. När jag sitter och funderar på om jag ska byta fluga så vakar det 1.5m ifrån mig. Jag trollar lite med spöt och lyckas få flugan ca ett par meter i fån mig. Fisken hugger, och nu blir det drag. Fisken tokrusar så rullen får jobba lite. Efter det så drar den ner på botten och fastnar i nått så nu är det tvärstopp. Jag tar och ger löslina så efter några sekunder har den lirkat sig ur vad den nu satt i. Ny rusning kommer men sen så kommer den till håven. Den här bågen kan vara den finaste jag fått, inte den största men kanske finaste. Hur som så är jag riktigt nöjd.
Nu var kl ca 18.30 och nu började det vaka ännu mer. Det kokade i hela sjön. Förs så fattade jag inte vad det var dom tog. Men efter att kollat runt omkring mig och vattnet så insåg jag att jag nu satt vid en flytande myrstack. Hela vattenytan var nu full med flygmyror. Dom resterande timmarna var minst sagt svårfiskade. För när det ligger ca 30 myror per kvadratmeter så är det inte helt lätt att få fisken att ta just min fluga. Jag lyckas iaf få två fiskar att hugga men då är jag så het att jag känner inte ens fiskarna.
Det var i alla fall en minst sagt hardgajven kväll, bästa på hela året vid sjön. Så nu bär det nog upp om några dagar igen. Troligen till helgen.

Som bonus denna dag så blev det spikat med forsen den 13. Det ska bli grym kul.

2 kommentarer:

  1. Stackars bågar, dom ser magra ut

    SvaraRadera
  2. Det är bara för att lura fiskgjusen. O jämför man med en klassisk "svensk" båge så är dom nog lite magra. Är dåligt med pellets i sjön.

    SvaraRadera