tisdag 1 september 2009

Kvällsarbete o fiske


Idag bar det av upp till sjön vid 17.00 för att få utföra lite kroppsarbete och lite fiske. På programmet stod anläggning av spång. När man kom upp så var spångarna redan ihop slagna. Hjerts hade inte kunnat hålla tillbaka snickarglädjen inom sig så han hade varit uppe och tjuvstartat. Så nu återstod bara att bära ut dom på plats.
Dagen till ära så hade vi en aspirant till en plats i Bengts Boys på besök vid sjön. Mats som han heter var en mycket trevlig prick och en man med många järn i elden. Efter att vi hade släpat Runt plankorna och saboterat kastarmarna så blev det fiske.
Det vakade ganska mycket och det tog inte lång tid innan min oliva klinkhammer i storlek 16 försvann i ett mini vak. Men fisken var inte mini. Den for iväg som en kanon och det tog en stund att få in den. Det var en kalas fisk på ca dryga kilot. Vakingen fortsatte i nån timme och jag fick en till och tappade en så jag var ganska nöjd med kvällen. Som kronan på verket fick Mats en fisk precis innan det blev för mörkt.


Nu blev det kok kaffe över brasan och fint gubbmalande. Var en helt perfekt kväll, helt vindstilla och fullmåne. Bara att sitta och sörpla kaffe och jäsa. Synd att vi inte blev flera denna kväll för det var helt hardgajvet


Denna dag har annars varit den lungnaste på länge. Ebba började på dagis så hela förmiddagen var det bara jag och jr. Tog skansen att försöka lära grabben att damsuga. han är så laddad på den så kan vara lika bra att han lär sig hur den funkar. Gick ganska bra. Måhända att han inte var så noga men han har i alla fall börjat göra nån nytta här hemma. Han är ju trots allt 1.5år så lite kan man väl begära av honom.

Nä nu får det vara bra för idag. Är fan snor trött....

2 kommentarer:

  1. Ser ut som att ni hade en gajven kväll. Man kanske skulle åka upp till sjön och lägga några kast...

    Min grabb är svinrädd för dammsugaren. Det är det enda han är rädd för. Både den stora vanliga och handdammsugaren.

    SvaraRadera
  2. Det kanske du skulle gör. Du kan ju ta och slå två flugor i en smäll. BB fiska tillsammans.

    SvaraRadera