söndag 25 april 2010

Hemma premiär


I går så var det premiär i egna sjön. Nästan alla kom och var laddade till tänderna. Luffaren var så laddad så han hade varit vaken hela natten (eller så är det för att han vänt på dygnet) 7.00 var det samling för att gemensamt jobba upp stämningen. 8.00 gick startskottet för årets fiske i vår sjö. Inte ett vak syntes till och jag började jobba upp en liten oro över om det fanns nån fisk kvar. Men efter en stund så syntes första vaket och det var grymt skönt att se. Sedermera visade det sig att firrarna var grymt svår flörtade, omöjliga näst intill. Kan garanterat ha att göra med att vatten tempen var nära nollan för det låg lite is i ena kanten sedan natten.
Vi upptäckte även att vi har ganska mycket gädda i sjön. Dom stod och "solade" sig längs kanterna. Vi upplevde att det var mer gädda än som var önskvärt och att även storleken på dom var lite i överkant, närmare 3 kg. Så denna vecka blir det till att damma av gäddgrejerna och åka upp och lura några stycken.

Summeringen av dagen är att det var grymt trevligt men att fisket inte var vidare värst men nu är iaf årets fiskesäsong igång

2 kommentarer:

  1. Vad bra! Kan man få kokt gädda hos mamsen framöver då kanske? ;)

    SvaraRadera
  2. Jag kan hålla med råvarorna men ätandet får ni sköta själva, iaf så länge den är kokt. I ugn så kanske.

    SvaraRadera