söndag 15 maj 2011

Många koppar kaffe

Förkylningshotstan hänger i och tack vare den så kom jag upp något tidigare än tänkt denna söndagsmorgon. Inget ont som inte har nått gott med sig.
Tog det lugnt men var vid sjön runt halv sju snåret. Det hade regnat på natten och nån värme var det inte. Satte mig och riggade och drack kaffe med sällskap av en gök som satt och hoade inne i skogen. Nån fisk syntes inte till, sjön var helt död. Endast rådimman svepte runt på sjön. Gick iväg och spanade. Stod en bra stund utan att se ett liv så jag återvände till min vän kaffetermosen. 3 koppar senare så fick det bli ett nytt försök. Gick, spanade, gick, spanade. Inte ett liv. Blev till att byta ut klinken till en nymf så att jag skulle kunna fiska lite åtminstone. Harvade en stund men utan resultat. Gick åter igen och tog kopp nr 5 och funderade på om jag skulle åka hem eller ge det ett sista försök. Blev det sistnämnda. Tur var det för efter ett par kast så sitter dagens första öring. Han tar nymfen precis vid land och sedan tokrusar han rakt ut. All löslina som jag har far iväg. Fisken kämpar på bra men efter en liten stund så kommer en kanonfin Öring på kanske 7hg upp.
Kanske 10 minuter senare är det dags igen. En kopia av fisk nummer 1. Härligt! Som avslutning så får jag också en romstinn Båge.
Så det kan vara. Helt dött i timmar sen så händer allt på 1 halvtimme.
Var nu mycket nöjd så varför inte avsluta med ännu en kopp....


Efter foto så simmade detta krutpaket tillbaka.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin liten öring med en riktig paddel till stjärtfena! Mvh Janne Blanking

    SvaraRadera
  2. Tackar Janne!
    Hur går det för dig, blivit nån fisk?

    SvaraRadera