tisdag 29 november 2011

Resume 2011


Nu så är hösten så mycket höst som det kan bli. Även om det finns öppet vatten så drar det inte det minsta att ge sig ut. Säsongen 2011 kan man med andra ord lägga bakom sig.

Tänkte på några rader summera årets fiske.
Känslan är att detta år har varit det sämsta i min flugfiskekarriär. Starten på årets fisk var som vanligt i Skåne. Några Öringar fångades, fisket var inte det bästa men fisk fick vi i alla fall.
Sommarens fiske var dok inget vidare som sabbades av fyllon, vind, mer vind och att fisken inte var på när vi var det. Just denna fylle o gaphistorien är nog det som irriterar mig mest. Speciellt som att denna person är välkänd person som har skrivit en och annan rad på nätet om hur man ska sköta sig.
Väder är som det är och inget man kan styra över men folk som inte kan sköta sig blir jag tokig på.
Sommaren var tyvärr bara en lång resa i misslyckade fiskedagar. Som tur så fick vi iaf några bra dagar i Härjedalen. Det värmde att få dom dagarna.
Hösten har annars varit ganska lugn på fiskefronten. Mycket pga att kroppen, mest rygg och magstrul gjort att fiske inte varit så kul som det brukar. Det positiva i det är att jag bestämt mig för att gå in i opration transformering av kroppen. Dvs träning. Har blivit så less på att aldrig vara riktigt på topp. Vore trevligt att inte vara som ett vrak i ryggen varje morgon eller kunna sitta i en bil längre än 1 timme utan att få lida för det. Så nu ska det bli andra bullar.

Har även lärt mig att ta det lite lugnare och inte vara helt speedad vid varje resa. Mer att det får bli som det blir. Sen om fisket inte är bra när man väl är där så är frustrationen på topp och en hel del svordomar över mycket brukar komma. Men så ska det fan vara. Huvudsaken är att inte stressa upp sig innan man änns kommit iväg.

Så summan är att fisket varit bedrövligt men det har gett självinsikt o det är inte kattskit det.
Vinterns bindande ska oxå bli kul för pga det dåliga fisket så har det gjort att jag börjat tänka på nya flugor för att bredda arsenalen.

4 kommentarer:

 1. Gajvet med självinsikt!
  Tyvärr så drabbas ju vi fiske- och friluftsmänniskor av pissväder ibland. Det är ju sån skit man inte kan styra över. Jag tror att det är riskabelt att skruva upp förväntningarna. Fast samtidigt har man ju förväntningar eftersom vi är fiskeintresserade. Det är en svår balansgång det där. Skulle man inte ha några förväntningar kan man ju egentligen skita i att fiska...hmmm... Jaja, vi hoppas på bättre väder nästa år!!
  /Hjerts

  SvaraRadera
 2. Bra sagt. Förväntningarna är en del av fisket. Handlar om att ha realistiska förväntningar. Laddningen inför resor m.m är nästan halva resan.

  SvaraRadera
 3. Kan du berätta lite om fyllehistorien?

  SvaraRadera
 4. Ja vad ska jag säga. Till en början så ska det sägas att i det sälskapet som vi stötte på i lobergstjärn så var det 1 person som stack ut. Hans röst hördes över hela sjön hela kvällen. Som kompisen sa, man brukar vara trött i kroppen efter en dag i flytringen men idag är jag helt trött i huvudet. Visst det var mycket folk o sånt får man leva med men lite hänsyn är kan man faktist begära. Ska åter igen säga att dom flesta som var där var för att fiska. Sen var det nån eller några få som verkade mest vara där av andra anledningar. Sen att det till råga på allt var det mäktigase spinnerfall jag varit med om i den sjön. Men jaja nu är det nytt år o nya kläckningar. Bara att ge sig påt igen.

  Var iaf på dett sätt vi upplevde det.

  Mathias.

  SvaraRadera