söndag 27 maj 2012

Frustration


 Phryganea Grandis
Man ska inte klaga på värmen som kommit. Insektslivet har exploderat och iom det så borde fisket nu vara på topp. Tyvärr så har det kanske varit en aning för varmt.
Jag o PA drog iväg till föreningssjön igår kväll. Kändes som att det kunde bli hur bra som helst. Det var gott om Grandis, vassländor, Sävsländor och några enstaka Vulgator, det måste bara bli bra det här. Så under en pressande sol slog vi oss ner. Men vart var fisken? Var helt dött. Inte förs solen tittade ner bakom granarna så började dom vaka. Då hade vi suttit i ca 4 timmar. Nu skulle det bli bra det här tänkte vi. Men när vakandet precis hade börjat komma igång vad händer? Från ingenstans börjar det blåsa. Förbannade helvete är typ vad jag kände. Fisken la ner vakandet o så var denna kväll förstörd. Kändes milt sagt rätt pissigt. I mörkret så blev den sista trösten en ost o baconkorv över elden innan vi lätt frustrerade åkte hem vid midnatt

Får nu se hur mycket fiske det blir närmaste veckorna. Om en vecka bär det av till Mallorca o där lär inte torrflugefiske stå på schemat direkt. O kommande vecka så är det en del att styra med. Men några timmar ska man väl komma iväg. Ska det vara så här varmt så är det nog ingen ide att fiska förs sent på kvällen iaf.


 PA steker kroppen i solen i väntan på vak.
O så som vi fick vänta


Bild från i tisdags. Blåste mycket denna kväll. PA lyckades
iaf lura en Båge på nymf


Sävslända


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar