söndag 9 september 2012

Ett trevligt möte


Vädret var på topp. Linan var nysmord och tafs i topptrim. Idag så skulle det bli en kalasdag i flugfiskets tecken. Startade dagen i föreningssjön men där blev det till att sitta och spana vak, nått som visade sig inte ge någonting. Efter en timme drog vi, dvs jag, Dala o PA till tryggheten i egna sjön. Här var det givetvis så som man vill ha det. Det vakade. Kaffe dracks ock flugor knöts på. Sen så fiskades det. I insektsväg var det lite av det mesta igång denna ganska varma septemberdag. Nattsländor, skalbaggar, spindlar och en och annan flygmyra.
PA visade vägen ganska omgående med att ta en fisk och efter en stund satt nummer 2. Även jag lyckades knipa 1. Alla fiskar var riktigt fina.
När vi sedan satte oss för att ta en kopp innan sista passet för denna eftermiddag så får vi besök. En bärplockare dyker upp och är lite pratsugen. Med en Simmkeps på huvudet så anar man att detta är nog en person att räkna med. Och det var det. Nore S som han hette visade sig vara en mycket fin person som verkar ha varit med om en hel del i flugfiskeväg. Samtalet med honom gav mer än att fortsätta svinga dunkrok så vi blev sittandes. När han väl tackade för sig så var det dax för oss oxå att packa ihop. Vi kunde konstatera att detta varit en bra eftermiddag med skapligt fiske och ett trevligt möte. Hoppas man träffar på Nore nån mer gång för han var en riktigt trevlig prick.


 PA i drillartagen


 En drillning som visade sig gå vägen och en fin båge få hamna på bild....

 ....och simma tillbaka

2 kommentarer:

 1. Vad fina fiskarna har blivit. Riktigt kul!! Har ni satt i någon ny fisk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi satte i tidigt i våras så nu har dom blivit riktigt fina.

   Vi får höras nån dag, var ett bra tag sen.

   Radera